1 İşte sosyal konutların yükseleceği alanlar
2 Yükseliş trendi bozulmadı, banka hisseleri hala ucuz
3 Avrupa’da iflas furyası
4 Fransız kanalından o fotoğrafa ilginç yorum
5 Suç örgütü lideri Peker’in yakalanan adamı İstanbul’da
E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye eylül ayına zamlarla başlarken, elektrik ve doğalgazda yapılan fiyat artışlarının enflasyonu etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.
Fiyat artışlarının temmuz ayında 24 yılın yeni zirvesine tırmanan tüketici fiyatlarını daha da yükseltmesi, üretici fiyatlarında yol açacağı artışların da dolaylı olarak nihai ürün fiyatlarına yansıması bekleniyor.
Tüketici fiyatları sepetinde elektrik fiyatlarının yüzde 2.32, doğalgaz fiyatının ise yüzde 1.55 ağırlığı bulunuyor.
Reuters tarafından yapılan hesaplamaya göre 1 Eylül’den itibaren geçerli elektrik ve gaz artışının tüketici enflasyonuna doğrudan yaklaşık 0.8 puan artırıcı etki yapması bekleniyor.
Ekonomistler sanayiye yapılan zammın doğrudan olmayan yansımaları da dahil edildiğinde enflasyonu yükseltici etkinin 2 puanı bulabileceğini belirttiler.
Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan yayımladığı raporda, “Sanayi maliyetlerinin etkisi fiyat geçişkenliği, kur geçişkenliği, nihai ürün fiyatı üzerindeki markup etkisi, tüketici davranışları gibi etmenlerle yayılım etkisini gösterecektir. Bu nedenle toplamdaki etki 2–2.5 puan civarlarında olabilir… enflasyon beklentileri üzerinde de revizyonlar oluşturabilir” dedi.
Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Unverdi de zamların enflasyona etkileri hakkında endişe belirterek, “Sanayicimizin dış pazarlarda rekabet gücünü zorlayan, üretim ve tedarikte sıkıntılara neden olan bu zamların gözden geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.
Yıl başından bu yana konutlar için doğalgaz fiyatları yüzde 174, küçük sanayi için yüzde 277, büyük ölçekli sanayi için yüzde 379 arttı.
Elektrik fiyatları ise sene başından bu yana konutlar için yüzde 109 ile yüzde 212 arasında, ticarethaneler için yüzde 177 ile yüzde 269 arasında, sanayi için yüzde 408 oranında arttı.
Elektrik zammı açıklandı
Doğalgaz zammı belli oldu: Yüzde 20
İstanbul’da enflasyon yüzde 100’e dayandı
Ankara’da servis ücretlerine zam
Motorine bir zam daha
İstanbul’da okul servis ücretlerine zam
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bunlar ipin ucunu kaçırdı. Zam zam zam. Hükümet politikası şükredin, dua edin, nankör olmayın vb. Yol yaptık, hastane yaptık, fabrikaları sattık, limanları sattık, herşeyi özelleştirdik, bedavadan yedik içtik yakında gideceğiz vatan bölünmez ezan susmaz bi zahmet hesabı Yüce Türk Milleti ödesin.
Yine aynı haber geldi. 😀 10 larcası yazılabilir. Cironu reel kar durumunua rttıramıyorsan tüketen yok diye, 2 işçi çıkartırsın durumu denglersin. Buda küçülme olur. Ama ülke verilerine bakınca büyüyoruz. ama hizmet olarak büyüyoruz 😀 hizmet büyümesi nedir ? otel lobicisi , temizlikçi, oto yıkamacı, güvenlik görevlisi, oda temizlikçisi, ev temizleme işleri 😀 abuk subuk 2022 de olan 2053 dede olsa bu büyüme modeline göre ülke arge, endüstri, araştırma, ilim, bilim, teknolojı alanında büyümeli. Doktorlar yurtdışına gidiyor, kaçıyor ülkemizde sağlık hizmet sektör büyüyor 😀 yahu o doktorlar 3 – 5ilaç hap bulsa, çaresiz hastalığa çözüm bulup ilaçlar satsa o zaman büyüme olur 😀 yoksa ütücüler, temizlikçiler, havuz görevlisi, otel izmetkarları, 😀 bunlar için 18 yıl eğitim vermek, kpss kazanamayanı buraya kaydırmak, ülke için büyük kayıpdır. Bizleri peşinden sürükleyecek büyüyen firmalar şirketler lazım ki, gençler kapıdan geçip kapı açsın.
her şeye % 200 zam var memura işçiye gelince % 30-40 nasıl oluyor
Yüzde 50 olur. Sanayiden çıkıp evimize girene kadar her bir aşamadaki satıcı zam yapacak. Hükümet devalüasyona gidiyor. Doları 50 lira yapacaklar.
Sanayiciler işçi çıkarmaya başlar artık.Butun kazanç enerjiye gidiyor yüzde 50 çok fazla bir seferde.
20 sene önce eski Türkiye’de elektrik mi vardı doğalgaz mı vardı. Halimize şükretmemiz lazım, Diyanet İşleri Başkanımız da öyle demiyor mu zaten? Biz şükredeceğiz Reis’imiz yapacak…
Bişe olmaz şifa olur.. eskiden gazmı avrdı ? elektrık mı avrdı ? öldümü millet ? …Bişe olmaz… : ))
Enflasyonu bilmem ama sandığa etkisi oldukça güçlü olacak.
Elektrik ve doğalgaz zammının enflayona etkisini eğer TUÌK hesaplıyorsa etkisi sıfır olur.
ne olacak, her şeye zam gelecek yine
Borsa GündemTüm hakları Gündem Medya Grubu’na aittir.
Borsagundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:17)